27 Jun 2012

Hargai diriku

Seringkali kau merendahkan ku..

Melihat dengan sebelah matamu. Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu, Sebelum kau nilai kurangnya diriku

Apa salahnya hargai diriku... Sebelum kau nilai siapa diriku. 





Hola blog@My gadis... lama x jenguk... nk dekat setahun kan... huh...huhu... rindu tau, tp sibuk giler. Insya Allah... kita kerap jumpa pas nie. 

bYK nk kate... byk prob, tp HADAPI DENGAN SENYUMAN...
http://www.emocutez.com  wpun snyum tu sinis aje. Tipu diri sendiri kan... http://www.emocutez.com

Baled... wawa... Lynda, bila jumpe, rindu sgt2 nie. Mandi x basah... tp makan kenyang je http://www.emocutez.com

Hujan- Akasia - Insya Allah 




Cubalah hargai sy, selagi hati masih sayang ni...
x perlu hargai sy, bila hati dah terluka

18 Julai 2011

ADA KISAH?

Tak sangka dpt p gak...
Emm... tq pada yg bagi(bukan free).. tiket/pass.
Suka ;)
tq...tq...tq... pada kawan2 ;)





Sy sangat sayangkan negara saya...
Tanah tumpah darah sy.
Ya...saya pakai warna MERAH
Tapi hati sy tetap warna BIRU


Ya...sy minat The Reds
Ya...Tapi sy sayang Malaysia
http://www.emocutez.com

Tak payah nak api2 kan org... benci(100 milion)
Dan...sy dah tak minat pemain yg sorang ini... serius dah tak minat.HUH.


I know my self.
 Metaliti minda harus di buka...

6-3...W0W..Malaysia Boleh...
Liverpool...YNWA






THE END...

Adakah sy tidak patriotik... sebab pakai T`Shirt Merah


yg penting dpt jumpa Agger, Kelly, Kuyt, Mireles... Gerrard..(huh2)
* next singapore vs MALAYSIA (I pray for you)




Sakit otak... pk benda2 merepek...macam ni...
boleh blah..dlm FB aku..menyibuk...huh2...Apa pun x boleh.






17 Jun 2011

MUNGKIN


Tiada duka yang abadi di dunia....?
 

Namun ku percaya hati meyakini...

Semua akan indah pada akhirnya

01 Jun 2011

........ 12.45 PM


jgn lupa bawa kopi Tenom ya..kalo balik KL nanti = OK
jgn lupa bawa cili padi(sabahan) pedas giler. = BOLE
kalo dpt bawakan topeng... sy nak simpan = Oh...oke.
nak kuih cincin = (~_~) 


nak baju T- Shirt Sabah... nak ambik duit ni = Err... x apa.
BALIK KK... YEAH2http://www.emocutez.com


BALIK KL http://www.emocutez.com

= ai... dah balik dah die... = SY DAH BALIK

= ALAMAK.... LUPA... TOPENG...err = MAAF...MAAF...MAAF 
sejujurnya... tak ingat langsung..err, apa nak ckp nti....

2 anak buah = HAPPY BIRTHDAY -You Forever MY LITTLE GIRL - POCOYO
(~_~) - Moga jd anak yg baik n dirahmati. AMIN.





Sari,  tahu tak 1 episod dibyar 1+++
=Tak tahu...jd selama ini (2 thun lepas)...
TERTIPU... TERTIPU... TERTIPU... http://www.emocutez.com



Aku ikut mahu-MU... Ada rahmat tersembunyi.



keh2... MU... kalah ...(3-1) http://www.emocutez.com   GOOD JOB (APAPUN TAK BOLEH)

16 Mac 2011

Terserah pada-MU

http://www.emocutez.comSafe after TSUNAMI






Aku ikut mahu-MU



.....???

# Not FUNNY

11 Mac 2011

APA DAH JADI...

D, nti kami nak p singapore...
nak tgok universal studio.
= wow...dpt tgok SHREK :)

D, 13 ni k w nak p thailand...
nak kim apa.
= Emm.. x ada lah... kim salam
n wallet LV leh ke? ;)
yg tak ori...he..he..he..

Sari...
Ada pakej p bandung n jakarta sekali..bulan 5.. jom
= Wah... nak, nak... aku nak p...
err... x ada budjet lah pulak... sorry andy.

Sari jom p melaka...
=Melaka?satu2nya negeri kat Malaysia aku lum p...mesti r nak.
Alamak x leh pesta buku...ngee2...

Asal semua nk p sana sini... tinggalkan aku meroyan kat KL ni.http://www.emocutez.com

kat TV... best WOW...


Beauty is an ideal visual physical perfection not a concept of how good someone is.



# Mencari n terus mencari...


#Mengejar sesuatu yg tak pasti... akan kah berhasil?

21 Februari 2011

SAYA ADA KAWAN TAPI

Teman adalah bukan tentang SIAPA... Tapi tentang APA

dia selalu marah saya... saya marah dia balik
dia selalu membebel2 kat saya... saya buat blur je..
dia selalu nasihatkan saya... saya tutup telinga
dia selalu suruh saya itu... ini, saya garuk kepala
dia selalu buat saya sakit jantung... saya rasa nak tarik rambut dia
dia selalu ambil kesempatan... saya diamkan saja
dia selalu paksa2 saya... saya meluat sangat2
dia selalu ketawakan saya... saya merajuk tahab gaban
dia selalu nak bercakap/bergayut 24 jam... saya kadang2 malas nak layan
dia ada kawan2 baru... saya dia tak peduli lagi
dia semakin jauh dari saya... saya pandang harap dia masih ada
dia dah lama x jumpa saya... saya harap dia ingat lagi kat saya

Walau dia... dia... mereka ke kiri, saya ke kanan... Namun
Satu hari yang pasti... kami tetap bersama...
kerana....


Mereka sayang saya... Saya sayang mereka :)
Untuk teman2 yg sari sayang:
Happy Friendship Day - Your always have a special place in my heart.

# 2 minggu cari novel mimpi2 lintang, trilogi laskar pelangi... x jumpa gak
http://www.emocutez.com

27 Januari 2011

5.37 pm

Tuhanku


Dalam termangu

Aku masih menyebut namaMu

Biar susah sungguh
mengingat Kau penuh seluruh
cayaMu panas suci
tinggal kerdip lilin di kelam sunyi


# Miss u Gadis Someboy 1997 - 2006



07 Januari 2011

Wah... dah bulan 1/2011.. tak sedar dah.


Byk benda yg blaku 2010.....sad. It`s okey...

Baru abis edit manuskrip BS...
Tapi ada satu bab dalam novel BS.. buat aku baca berulang kali...
Burung Hering n Sudan. Cari2 kat internet... memang sah... artikel ni betul.



Pandai2lah teka... nsib budak ni.. bila ada burung ni. 


# Jika kita berada di atas... cubalah sesekali memandang ke bawah.

Selamat Tahun Baru 2011

Harimau Malaysia...er tak sesuai. Harimau Malaya..BestFreeDesign.Com border=


01 Oktober 2010

BECAUSE I`M A GIRL

video

02 September 2010

3.40..PM

# Hidupku kan damaikan hatimu..diriku kan selalu menjagamu
I MISS U MAMA.


Biarkan ia pergi

Jangan dikesalkan
Tuhan lebih mengerti
Apa yang disuratkan

Jadi manusia yang bersyukur...:)

Kadang2 ALLAH hilangkan sekejap matahari.

Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat.
Puas kita mencari mana matahari kita
Rupe-rupanye ALLAH hadiahkan kite pelangi yg indah

Jadi manusia yang bersyukur...:)



#Produksi ABC - Nampak Ayahnda...mesti x caya punya. First time..tengok..cam x caya..dah second tu..memang sah..dia. Adakah ia hukum KARMA? Aduh..x tau..siapa betul/salah?

10 Julai 2010

1 2 3


Bersenang2lah...kerna hari ini kan kita rindukan...
Bersenang2lah kerna waktu ini kan kita banggakan..



1. Mama pernah kata... setiap 4 tahun, anak2 perempuan mama... akn jd lelaki. Rindunya kenangan World  Cup 2002....siap suh beli lagi Jersi  Zidane..(tq my beloved sister)
2. Yuhuu...First time SPAIN p Final BestFreeDesign.Com border=4 tahun lepas... semi final pun...x dpt..hu2. Frust2 tul. Nasib baik masa tu... France p Final...tp x dpt tgok..Orientasi ASK..Rindunya nak orientasi...Batch 2006 - Miss You.
3. Hu2...soory Dj n Azie..team korang kalah...BestFreeDesign.Com border= Octopus Paul  tu..betul..lah..ha2. Lepas ni.. x usah gaduh2lah..lagi lah. 

Friend 4 ever okey.... rindu nak tengok World Cup sama2...kan.

Apa2 lepas ni...x kisah ar..sapa menang... dua2 pun x penah juara World Cup...tapi nak SPAIN...r. Sian Argentina kalah... x dpt Maradona nak wat hal :)


# Apa kes banyak tul dog kat sekitar office ni... wahai dog, aku bukan ayam goreng, jgn tengok n kejar aku...uwaah...dulu kat Cheras pun cam tu gak..Err..

Update: Tq..Tq..Tq - Fieda bagi poster Torres....emm...adakah bos nampak poster ni kat meja atau dia wat saja x nampak..he2.



Bila nak puasa ni... lambatnya..hu2, sbenarnya nak ckap bila nak raya..nak balik...nak balik...KK.

Di alu2`n kedatangan Editor2 baru kat FF..yeah btambah kwan...tapi...bakal bkurang kawan...3 bulan 
kmudian...emmm.




26 Jun 2010

6. 07 AM

# Hidup tidak selalunya INDAH, tapi yang INDAH itu tetap ada dalam hidup...


# Napa team2 yg aku minat.. selalu main cam garfield... dahlah jumpa Germany n Portugal.pas ni.
BestFreeDesign.Com border=


Selamat Pengantin Baru untuk Pandawa (Wani) n M.Din...


# Sorry x dpt dtg...begitu juga kawan2 lain. Ada time kita jumpa ramai2 ya.
# Siapalah yg tolong awak rapat dengan M Din ya.:)



# Kisah Kita...macam2 ragam. Kita tetap kawan selamanya... sampai bila2, x dpt lupa memory pahit manis masa tahun 1. Sorry Pandawa kalo wat awak selalu tension/emo dgn sy. Thanks coz ajar sy bahasa Utara (wpun x reti2 lagi) :) Thanks gak coz jaga n tolong sy masa sakit dulu..kat hostel... sayang awak. MUAH.

# Emm...tiba2 nak pergi ke Tahun 2006 n 2007 ...Rindu.




                  

12 Jun 2010

10.PM - 12/6/2010




Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hati..


Memerhati dari jauh...tersenyum
Bangga...menerokai jiwa
TAPI...
Tersentak..darah..tiba2.
Hanccur...seperti debu..
Tidak kaku
Tidak mati
Tidak hilang...
# World Cup dah start... yeah2. Spain. England. Animated Pictures Myspace Comments Tahun ni..x yahlah klise... bagi Spain or England menang pulak.Bravo2.

#Bosannya tengok bola kat umah ja. Nak balik KK..lagi..hu2.  Puyol, Yati, Puteri, Nita,Nurul, Nisa...dapat gak kita jumpa. Sorry Bie n Amir...raya kita jumpa ya.

ABC dah ada FBOOK. :) Wah makin ligat dorang. Rindu pulak nak lepak kat sana.

WE ALL GAZA. PEACE.

30 Mei 2010

31 MEI DAN 12 JUNE

31 MEI - PeTA (Projek Akhir) - ASWARA

                                                                                                         

Nak tengok bakal penulis skrip/novel - Datanglah ke Booth Penulisan. Tengok hasil karya mereka.... tajuk pun gempaq...arap hasil pun gempaq. Wpun dorang ni  8 orang ja...dr kami yang 23 orang.. tapi jangan pandang sebelah mata tau (tahun ni banyak wat novel). Mungkin kualiti junior ni lebih bagus dari senior dia (batch 2006) he2. Tapi aku sayang...sayang sangat dengan batch 2006... sayang dan bangga. Rindu pula nak PeTA...ha2. SAYONARA...SAYONARA.. :) 

Yang minat tengok teater... jangan tak tengok..:) Cerita adaptasi dari barat dan Indonesia, ada muzikal, ala-ala broadway, ada gak cerita dari drama realisme and femenisme. Tengok poster WOW. Pementasan bermula 31/05 - aku lupalah.. :) Ada Mulan n Mushu, West Side Story, Opera Primadona, Raja Pengemis, The Castle, The Crucible... ada lagi x tau tajuk ar. Datang ja... tak rugi. Kalau x dtg..rugi. Tiba2 rindu ni Oliver Twist.

Muzik... sorry Lyn...n Nad.. ndak dapat datang ni.. hu2. Gud luck tau. Aku sokong dari jauh jak. Cantik poster kau...Lyn. 

Gud luck gak untuk kawan2 batch 2006 yang ambil PeTA tahun ni (Tari, Muzik n FTV).. N Junior2 gak.

Sesiapa nak tengok Filem Pendek Aswara.... datang pada 6/7 june.

# Rujuk pada http://www.aswara.edu.my/home.. nak tau...sal PeTA.

 SOKONG KARYAWAN MUDA...BestFreeDesign.Com border=
                        
#Masuk Free. 


12 JUNE 2010BestFreeDesign.Com border=
                        

Dinantikan...:)
# Lupakan The Reds seketika...hu2. 
# Pada kawan2 ku Dj, Puyol, Pak Cik, Tash, Kazen2... isi kredit cukup2.Jaga tahap darah tinggi anda.. ha2.
England. Spain. England. Spain :) . BOO..Italy..BOO..err..mampus aku kalau ada peminat dia kat sini.

# Ndak sabar mau melancong ke Sabah..mau baliklah...KK. Tunggu. Tunggu..D balik..:)

# TAHNIAH pada Kak Afna n Suami (Dapat Baby Boy)...:)
# TAKZIAH pada keluarga Zuri (Al Fatihah untuk Allayarham Rahim Jantan) Pensyarah ASWARA - Muzik.

 TADAU KAAMATAN  30/31...jun to all SABAHAN.






© SARI MEI LENN - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart