26 Mei 2009

HARI-HARI TERAKHIR KAT ASWARA - PART 1

skrip dah siap..happy sangat, cam2 dugaan yang datang semasa wat skrip ini!Tension, geram, marah, sedih, nangis, kecewa semuanya jadi teman masa nak wat skrip ni.Hu2,sedih pulak masa nak serahkan pada En Zack.SAYONARA....

semalam dan hari ini, ada ujibakat kat ASWARA untuk wat pengambilan Diploma dan Ijazah. Ada gak kawan2 yang ujibakat, dan semua pun memang nak sambung Ijazah. Aku?

Friends Myspace Comments


"Sari, kau sambung ASK tak?" aku geleng kepala...
"Wei...Sari, kau sambung ASWARA tak?" Aku senyum sambil geleng kepala.
"Sari, tak sambung kat sini?" Aku turun tangga sambil geleng kepala!
"Gadis..kau sambung lagi tak kat sini?" Aku senyum sambil geleng kepala. Nama Gadis buat aku tersenyum :)
"Kak Sari, sambung kat ASWARA ke?" Aku geleng kepala.
"Sari..sambung Ijazah tak!" Diam.
"So..sambung kat mana..UM? Aku gelak!
"Sari...sambung ASWARA tak, boleh masuk teater?" Gelak dan geleng kepala.
"Kenapa tak sambung?" Diam...
"Gadis, jom lah sambung Ask, ambil pengurusan kat teater!" Aku diam sambil photostat nota kat library.
"Sari...jom lah sambung, tak bestlah kau tak de!" Aku diam!
"Kalau Gadis tak ada, tak meriahlah kita, tak boleh usik2 Gadis!" Aku terdiam, tapi mata dah mula berkaca-kaca.
"Kau ni lupa daratanlah sari, tak nak pulak sambung kat sini. Macam2 tau, ASWARA wat untuk kau.Aku diam dan pandang lantai.
"Jom lah gadis...sambung kat cni!" Diam sambil picit2 kepala.
"Sari..aku dengar kau tak sambung ASK..Kenapa?" Aku pandang, diam n baca paper!


Dan..macam2 lagi pertanyaan yang buat aku diam..diam...gelak..dan sedih! Tapi kenyataannya memang aku tak nak sambung kat ASK - ASWARA. Bukan tak suka, bukan tak sayang!

Aku tahu sebab ASK/ASWARA aku jadi cam ni dan cam ni...
Memang aku nak sambung kat UM, tapi belum tentu lagi. Kita cuma merancang kan?Aku cuma nak ikut jejak papa...!
Dan...kalaupun aku sambung n ambil bidang lain tetapi aku tetap menulis dan terus menulis kerana itulah aku!

Hari-hari terakhir sebagai pelajar kat sini...tinggal beberapa hari saja dan aku rasa macam tak nak tinggalkan ASWARA!

Tak tahu mengapa, semacam ada sesuatu yang buat aku rasa sayang sangat nak tinggalkan ASK ni!
Miss You Myspace Comments

5 komen bole...x komen x apa:

benuasuluk berkata...

ermmm nak kawin dah ke?

Lady Of Sorrow berkata...

Kenangan yang membuatkan kita merasa sayang...
Tempat jatuh lagi d kenang.
Apa pun berusahalah si gadis!
;-)

czuka @ someboy berkata...

en wan ni tak habis2 sal kawin saja! nti kalo kawin..saya tempah 1 airasia tu untuk en wan..he.

ye lah anne...aku ni benci2 pun sayang gak kat ASWARA ni...! hu2..sedih2

RainRose berkata...

~ hari-hari terakhir ni, buat aku rasa macam dah nak mati saja... tak ahu nak buat apa lepas ni, nak kahwin, seru tak sampai-sampai lagi, nak sambung belajar, otak dah nak hampir jem, nak kerja, nak kerja apa? huh! Paniang kapalo den memikia an nyo...

czuka @ someboy berkata...

he2...tak pe rain rois! ke mana pun kita pergi...kita leh menulis sampai bila2, itulah bestnye penulisan!

© SARI MEI LENN - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart