01 Disember 2009

JANGAN BEZAKAN....






Minggu ni... mood aku jap on..jap off! Nasib baik jugak...tak ada skrip sekarang, kalau ada... mesti skrip aku x best, sebab mood aku on/off! Kalau masa exam macam ni...memang pointer aku teruklah! Camana kawan2 yg exam sekarang ni ya, rindu pulak nak exam...ha2! GOOD LUCK SEMUA!

Baru2 ni...(semalam), cam biasalah..p office awal2 pagi!Naim n Carl lum masuk lagi...penatlah tu, shooting! Aku tak ikut..he2!Rasa nak makan roti canai pulak!Aku dengar satu suara kat belakang yg marah2 kat Kucing! Dia kata yg bukan2..8&^%##@! Sakit telinga aku dengar!

Aku pandang Kucing tu, kurus sangat! Sian dia, Kucing tu pandang aku.Kalaulah Kucing2 aku diperlakukan macam tu, memang aku siat2 mulut mamat tu. Aku renung mamat tu,boleh tahan gak, tapi perangai teruk2 punya! Mamat tu senyum!Err..perasaan mamat ni.Aku buat muka dah...aku lalu kat mamat tu. Aku pun p kat Uncle mamak tu...mulut aku pun, dah membebel kat Uncle mamak tu..tapi dalam masa sama..aku sindir mamat tu! Mamat tu renung aku macam tak puas hati!Huh, peduli situ..siapa suruh dia cakap yg bukan2 pasal kucing tu!Aku tak jadi makan roti canai dah...aku berlalu, namun sempat jeling mamat tu lagi! Mamat tu...renung aku. Aku rasa cam nak cucuk mata dia, jadi Kassim Selamat dan kalau aku ada magic, dah lama aku sumpah dia jadi tikus atau ikan... biar kucing tu makan dia!

Kenapa nak bezakan sangat kucing2 ni, bukan salah haiwan ni..nak jadi kurap, nak cari makan kat jalanan... nak kacau org makan! Dah namanya binatang, mana ada otak! Lainlah kalau kucing tu terkam dia, itu lain ceritalah! Aku tak faham2, kalaupun tak suka binatang jangan buat macam tu. Dah banyak kali aku tengok keadaan macam ni....ada lagi lebih teruk, lebih menyakitkan bila kita tengok.Tolonglah...jangan buat macam tu!Jangan jadi manusia yg &*^^%.Haiwan jua ciptaan Tuhan...kalau cicak, aku tak kisah...!!!

Tiba2, aku teringatkan gadis2 kat kampung! Camanalah keadaan my gadis2 kat sana! Rindu...rindu sangat, cam2 telatah yg buat aku suka dan ketawa dgn kucing2 aku ni, aku paling rindu dgn Someboy...tapi Someboy dah mati dah! 8 tahun, hidup dgn kami, kalau Someboy tak mati, mesti aku masih kat KK..tak jadi Penulis. Aku mana boleh berpisah dgn Someboy, 2 tahun aku duduk kat umah... sebab tak nak berpisah dgn Someboy...lah, aku tolak tawaran ASK batch 2005. Lepas Politeknik...aku tanam anggur kat rumah..ha2! Tapi sebenarnya..selain Someboy, aku tak nak berpisah dgn Mama sebenarnya...hu2! Tapi semua dah jadi kenangan, aku tak leh manja2 lagi dengan someboy..apatah lagi dengan mama. Paling sedih..bila laptop lama aku hilang kena curi...hu2, gambar2 someboy..semua hilang! Nasib baik..ada gambr dlm album aku!

Walaupun ada pengganti cam Princees, Chombi, Comel...tak sama dengan Someboy.Tapi aku tetap sayang My Gadis sebab...apa,sebab aku sayanglah..he2. Perangai kucing2 ni..cam manusia jua, nak manja2...nak disayangi...kadang2 buat aku marah gak, tapi taklah sampai nak pukul n maki2!Tak sampai hati wat cam tu, walaupun aku dah banyak kali kena cakar2 oleh kuku Kucing2 ni...hu2.Princess ni..manja sangat. Chombi ni..suka cakar org...aku pun selalu kena cakar. Comel ni..penakut.

Maaf siapa yg terasa, jika aku cakap cam tu! Ini blog aku..suka hatilah...emm!

# Teringat masa kena kejar oleh Anjing2 garang kat ASK..sian aku ngan Kak Nurul...lari laju cam nak masuk OLIMPIK..ha2.

# Ingat Someboy, teringatkan kat Dia.... EMM..x ada jodoh.Apa leh wat, tahi kambing bulat2..

7 komen bole...x komen x apa:

im berkata...

ari tuh p syuting kat ukay..ade bnyk gadiss..rugi x ikuttt..huuu

czuka @ someboy berkata...

camana nak ikut..balik kampung..hu2! tak suka...tak suka...

Tanpa Nama berkata...

he he..besh2x sebuah cerpen yang menyayat hati.. hampeh kat mamat tu..

kak gadish

czuka @ someboy berkata...

cerpen?ha2..cerpen teruk punya...!!

Citra berkata...

sari...
asyik kucing saja...
hmmm.. bagus aaaaaa....
bantulh kucing2 jlnan...

im berkata...

kak asik cite budak jalanan..kite wat cite kucing jalanan..

Part1
3 ekor yg terpisah adik..beradik..mak kucing tu tak hiraukan anknya..sebab ada jantan lain...dgn jantan spesies kucing siam/bulu kembang tuh dia dapat 4 ekor anak yg sungguh comel..tetapi si ibu..dia tidak menyangka..anaknya yang kedua hasil hubungan dgn kucing siam mempunyai hubungan dgn kucing kurap..yg dia tak tau kucing kurap tur adalah anaknyer jugak..jadi dia cuba sedaya upaya menjauhkan anaknyer itur..dr kucing kurap tersebut..kucing kurap tersebut terasa hati lalu membawa diri..jiwanya kosong..dia slalu dihina oleh manusia..dia pulang ketemu abgnya yg tinggal di lorong longkak yang amat kotor..abgnyer sudah menasihatkan nya supaya jangan lg tingalkan dia kerana dia takut bersedirian..kerna banyak gadis2 yang garang suka membulinya..termasuklah KANCIL...anak kucing siam slalu teringat\kan kucing kurap...dia cuba lari dari konkongan keluarganya..tetapi telah d cakar oleh ibunya itu...si ibu telah lupa diri kerana dia kini tingal bersama kucing siam dan mempunyai tuan yg kaya dgn rumah yg besar...
dia cuba melupakan kisah silam nyer,...yg merupakan seekor kuncing pencuri yg agak jahat..dan ditakuti oleh kucing kucing jantan...



-im-

czuka @ someboy berkata...

naim - ha2...kalau wat 3d..bolehlah kot, cam upin ipin tu!budjet mahal lah pulak...asia best nak sponsor kah? hu2....tau sajalah asia bestkan..nak kurangkan budjet. lum masawat cite2 animasi lagi.

aja..kucing2...jalanan pun cantik, kalau kita bersihkan dia! :)

© SARI MEI LENN - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart